!

http://runningwildwiththerivers.tumblr.com/

We avoid risks in life...

... so we can make it safely to death.

calvin and hobbes

Man blir aldrig för gammal!

.

Everything vill be okey in the end.

and if it's not okey, it's not the end.

calvin and hobbes


NEEEEEEEEEEEHHHHJJJJJJ!!!!!

När man känner för att uppdatera sin Ipod och lägga in lite nya låtar så vill man verkligen inte att allt ska FÖRSVINNA
Nej, verkligen inte, och speciellt inte dagen innan man ska iväg och sitta sju timmar på tåg!
.
Men det var så klart det som hände mig. Det jävla programmet Itunes ville att jag skulle uppdatera och de gjorde jag och sen när jag klickat där ser jag det ordet som gar mig kallakårar... Synkronisera. Tänk på de lite, det får en att rysa. Och då VIPPS, så var ALLT borta, inte ens ett litet dammkorn av ALL den musik som jag samlat in där sedan jag gick i sexan, ja FEM hela år! Ni kan ju tänka er att där var faktist lite musik. MEN, det värsta av allt är att, efter alla dessa åren så har man ju bytat dator några gånger och i de bytena så har de försvunnit lite musik som kan vara rolig att ha... och ALL den musiken hade jag på min Ipod!
.
Så nu är jag inte så där lite arg på Itunes.... Meeen, de är inte slut, det har hänt innan OCH nu kan jag inte lägga in nya musikfiler som jag gjort innan... Sån tur är att jag ger mig inte utan jag ska visa detta JÄVLA SKITPROGRAM att de kan INTE KROSSA MIG!!! MOHAHAHAHHA så jag försöker och försöker och har kommit en liten bit på vägen... Håll tummarna asså!

if you are looking for the love of the love of your life,


UUnderbar!

klicka på bilden för källa!

niNjaaaaA!


Buddhismeeeeen!

Just nu fick jag lust att blogga!

Jag har nyss pluggat en jefla massa buddhism! och det får mig att fundera. Så nu, på fyra minuter tänkte jag förklara mina tankar kring buddhismen.
.
Både buddhismen och hinduismen är två religioner som är långt borta från mina kunskaper. Men nu när jag har pluggat lite har jag insett att de båda är ganska intressanta. Buddhismen är den religionen jag har fastnat mest för. Först fastnade jag för den för att den var inte så klöddig, trodde jag... Men sen när jag läst vidare inser jag att den är ganska kringelikrokig precis som alla andra religioner.
Men om man ska jämföra med andra religioner så har buddhismen lyfts fram som den snälla och givmilda religionen. Det är också många som gillar den för att Buddha sa att det finns gudar men de är inget att bry sig om, med andra ord så var Buddha en sorts ateist. Spännande va!? Mest eftersom det är många som dyrkar honom själv som en gud vilket är helt emot vad Buddha sagt och predikat.
I buddhismen är det i princip själva läran som är guden. för att nå slutet, nirvana (nirvana är när man slutar återföras näääästan som att slutet inom de flesta andra religioner är paradiset) så finns det olika sätt man ska uppföra sig på (och nu har det gått tio minuter) och följa men en av dem är att man ska följa är de tre juvelerna- tillflyktsformeln som lyder:
Jag tar min tillflykt till Buddha
vilket betyder att man ska börja att intressera sig för Buddha. Det antar jag att i Indien (där de flesta av de 300 miljoner buddhisterna befinner sig) kommer det automatiskt där han finns överallt och föräldrarna berättar historier om hur Buddha kom till. (Genom att hans pappa fick reda på av en spå-dam att Siddharta Gautama (Buddha innan han blev Buddha (kan man göra paranteser i paranteser!?)) att hans son skulle bli antingen världslig ledare eller andlig ledare. Pappan ville att han skulle bli världslig ledare och lät hans som leva i lyx och överdrift. En dag gick sonen, Sinddharta, Buddha kalla han vad du vill, ut och fick upplevde, eller ja han fick se lidande och fattigdom. Han började att fundera över livet och bestämde sig för att joina ett gäng som kallar sig asketer. Med dom hängde han i sju år och åt bara ETT LIITET RISKORN om dagen!! Lite sjukt jag vet. Men han insåg då efter hela sju år (liksom hallå kunde han inte komma på det innan kanskeeee!? hehe) att det inte var rätt att leva i varken lyx eller sjuk fattigdom och bestämde sig för det bästa! han valde MELLAN (YES, win for sverige landet lagom och mellanmjölk som jag hör talas om) En dag satt han under ett så kallat bodhiträd (mycket fint att sitta under ett träd Buddha! :D) och där mediterade han (som man gör för att finna vägen till nirvana inom buddhismen det finns till och med en inriktning som heter mediteringsbuddhism (zenbuddism)med andra ord meditera är VIKTIGT!) men var någonstans var jag jo han mediterade då under det hära fina trädet och DÅ.....!!
För ett ögonblick fick han reda på ALLA svar och insåg vägen genom livet, och hur man ska nå nirvana osv osv! och då också helt plötsligt blir han BUDDHA - "den upplyste". Fattar ni den upplyste.... han blev upplyst men all formation som man behöver eller?
fast just det det detta är en parentes!)
Jag tar min tillflykt till läran (dharma)
Inom buddhismen så är läran Gud. Do you see!? nja, asså det finns ju inga gudar (typ) och då måste ju något annat vara som gud och då blev det själva läran, eller något. Buddha var väldigt noga med att det är läran som är grejen liksom eller så vitt jag har förstått i alla fall.
Vad är då läran egentligen? jag tänker inte ta mig in på det noga men jag kan skriva de fyra sanningarna då.
1. ALLT (asså då menar han verkligen ALLLLT)leder till otillfredsställelse-lidande, dukkha. Att hata, älska längta: ALLT leder till otillfredställelse.
2. orsaken till lidandet är begäret. Japp, det är allt vi vill ha allt vi längtar efter och DET är en intressant teori! (men jag skulle inte ta mig in på detaljer här inte)
3. släck begäret så slipper du otillfredställelsen och lidandet i livet. (ganska logiskt ändå...)
4. Gå den åttafaldiga vägen så släcker du begäret. Här finns praktiska råd och tips för hur du ska bära dig åt. (ännu mer sätt att nå nirvana, sätten i sätten om man säger så..)
Jag tar min flykt till församlingen (Shalala trodde jag att det hette men när jag tittade närmare så hette det sangha... inte så långt ifrån ändå!)
mhmmm, vad är nu detta!? Jo DET ska jag berätta *säger det i mitt huvud med överdriven entusiasm*
jo den som vill följa den åttafaldiga vägen måste först ta sig till en massa munkar i ett tempel eller var de nu håller till, ute på gatorna ibland och tigger mat. Japp! det är sant de tigger och de säger inte ens tack! Men de ger personen som ger mat ett VISDOMSORD som är SÅ mycket viktigare och mer värdefullt. eeeehhhh ja...!
och Munkarna de ägnar sig åt att meditera och studera heliga skrifter. (och nu har det gått ca 40 minuter... hmmm)
För att vara en riktig buddhist ska du också uppskatta ALLT. Det diggar jag... Man ska uppskatta allt man har och man ska då inte vilja ha mer eller ha det bättre (ta bort begäret så kommer du till nirvana). Jag undrar lite om jag hade klarat det...
.
Okej detta är en del av mina tankar kring buddhismen och jag kan lova er alla att det finns mycket mycket mer jag hade kunnat säga men jag känner att inlägget är ändå så lång så, och som jag vet kommer ingen läsa mitt sjuka inlägg om buddhismen ändå, själv så läser jag nästa aldrig långa inlägg. Men i alla fall så är detta mina egna knäppa ord och rätta mig om jag har fel (snälla ingen stavnings rättning här, min stavnings sak som ska rätta slutade fungera och jag vet att jag suger på att stava)
meeeehn jag bugar och bockar som man gör inom buddhismen och säger hejdå och jag tillönskar (som man gör vid avsked) Må ni vara lyckliga och känna frid! (nu har det gått 45 minuter, jag som skulle lägga mig tidigt... fast inlägget kommer inte upp idag för jag känner att jag måste kolla igenom liiiiteee.....)

Calvin and Hobbes



fiin :D


höhö

Mälin Lyssmo
.
http://www.gobarbra.com/hit/new-680a6e318711c0f147f02b04b277cee9
.
en liten kul grej från Tim

haha!

1) Go to Google Translate and
2) Type in "Will Justin Bieber ever hit puberty" then
3) English to Vietnamese
4) Copy paste the Vietnamese words
5) Vietnamese to English
.
bara gör det! :D

Checka!! :D

http://vimeo.com/16919246

Birth, Life, Death


jag är bara tvungen att dela med mig av detta! Helt underbara saker. 
om ni sett den och undrar lite så är de värsta scenerna censurerade :)
.
kommentar på you tube:

@spashley4eva0 It's about how society is totally okay with violence. But, they're so against sex and anything similiar to it. Everyone is pro-war and get more guns. Kill kill kill! While, sex is inappropriate and awkward and impolite to discuss. When sex is beautiful because it is the creation of life and love; violence and war cause death, destruction, and hideousness.
.
och här är vad de säger i filmen:

Spanish: "Este triste corazon esta en punto de convertirse en llamas"
English: "This sad heart is about to turn into flames."

There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames

French: "Abandonnez tous vos sens au plaisir, qu'il soit le seul dieu de votre
existence et c'est a lui seul qu'une jeune fille doit tout sacrifier, et rien a ses
yeux ne doit etre aussi sacre que le plaisir"
English: "Leave all your senses to pleasure, it must be the only god of your
existence and this is to him that a young girl has to sacrifice everything, and
nothing in her eyes must be as sacred as pleasure."

These violent delights have violent ends and in their triumph die like fire and
powder which as they kiss consume

French: "la vertu n'est toujours pas la plus sure et il y a des circonstances dans le monde ou la complexite d'un crime est preferable a la delation"
English: "Virtue is not always the safest, and in the world, there are circumstances when complexity of a crime is preferable to informing."

Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..

lovely


RSS 2.0