A hero of war Rise against !



Bästa låten just nu ! lyssna inte bara på låten lyssna på vad den handlar om så har den så mycket mer än bara sång och gitarr att ge.


I alla fall är jag hemma efter fyra dagars skidresa i Rome. Det var riktigt kul, Tack alla för att jag fick följa med asså. 
Jag och Emelie är grymmast på att sjunga och rappa i ankarliften, bara så att ni vet HAHAAH.
Nu har jag bara några dagar kvar av sprotlovet som jag ska njuta till tusen av eller om man kan säga så xD

Kameraaaaa ;D

Nu har jag äntligen köpt min systemkamera!! :D
det blev en canon eos 1000D med kitobjektiv och ett tamron objektiv. Jag är skitnöjd än så länge (har bara haft den i några timmar). Så nu jäklar ska vi fota!!

Into the night...



30 seconds to mars- Kings and Qeens

ASbra låt!

Det finns inte så mycket mer att säga än lyssna och njut!

Neverstore


(Jacobs aoutograf (sångaren och gitarristen) har jag på tågkortet xD

Jag måste bara säga att detta har varit en najsig helg asså. Följde med Fanny, Ester, Mathilda, Emma och Julia och kollade på Neverstore igår. Dem var bra. Vi fick både autografer och plektrum, eller i alla fall jag och Fanny. Det var kul så tack för denna helgen :D


och Happy valenties day <3

Adam Tensta är både cool och snäll !

ALLA KAN faktist göra skillnad i sina vänners omgivning. Utifrån egna erfarenheter så kan jag säga att det har funnits tillfällen där engagerade vänner faktist har gjort hela skillnaden.
   Det finns många sätt att svika en kompis på. Att sätta dit eller tjalla är något som sannerligen kommer att skada er kompisrelation. Men precis lika skadligt kan det vara att ignorera problemet helt och hållet. Det enda rätta är att engagera sig i en individ som är på väg att hamna snett.
   Och det var precis det som hände när en god vän frågade mig om hjälp. Han ville bort från sitt missbruk. Han ville bort från sitt umgänge och sånt som fick honom att falla tillbaka i gamla vanor. Som vän kände jag att det var en självklarhet att göra det jag kunde för honom.
   Det är de små sakerna som gör skillnaden. Så se till att skicka ett sms eller mejl till någon som kan behöva din hjälp.

Adam Tensta

 

(inte samma bild som i boken)

Adam Tensta har växt upp i en miljö där droger funnits bland familj och vänner. Idag har han valt att ta avstånd från droger efter att ha sett vad de gjort med personer och relationer i hans egen omgivning. I baren beställer han Fanta eller vatten.



Jag tycker att texten säger allt. Adam tensta får lov att sjunga att han är cool i hans låt "my cool"  för man är cool om man klarar sig ur droger, hjälper en vän plus att han gjorde en ganska bra låt. Men vad vet jag om droger egentligen..!?

KOnstnärligt var det japp..!

Igår fick jag reda på att jag blev en av fyra på skolan som ska vara med på moderna museét i malmö och sammarbeta och göra ngt konstverk med Astrid svangren. Klassen apploderade två gånger (pinsamt, jag gillar inte när någon klappar åt en. Alla såg så förväntansfulla ut. De kanske tror att jag är så skitbra och kommer bli besvikna när de ser vad jag gjort.) Men de menade väl i alla fall.

Det ska i alla fall bli grymt spännande och kul :D

Här har ni en tavla som jag målade till Emelie.




lite annat





Jag satt och kollade på Nelly.com idag och kom på att jag aldrig har lagt in ett enda inlägg om kläder eller mode. Jag tänkte att jag gör en liten fin mix av det jag skulle kunna tänka mig just idag och här har ni min fina mix. Jag hittade allt på Nelly.com så om du vill se priser eller så är det bara att ta en snabbis titt in dit.

Men ha en bra dag allihopa och grattis till Sara som fyller 16 idag :D

hon hette Zoe och det betyder LIV (F)

I ETT LAND inte så långt från vårt går en människa fram till en annan och sträcker fram en blomma.

Det är inget våldsamt med det.

Under natter äger en militärkrupp rum i landet och alla former av offentliga ömhetsbetygelser förbjuds å det strängaste, särskilt att ge varandra blommor. Trots vetenskaperna om riskerna går samma person på morgonen till sin älskade för att ge en blomma. När soldaterna ser detta går de fram och misshandlar den som gav blomman.

Ickevåldmotståndet har börjat.

Nästa dag när soldaterna är ute och patrullerar ser de en kvinna komma hoppande på kryckor. I sin mun har hon en blomma. Till sin förvåning ser soldaterna att hon är på väg att ge den till en man. De skyndar fram och den här gången misshandlar de henne så svårt att hon nästan dör. Resten av dagen tvingas soldaterna dock att slå sig trötta på människor som i kvinnans efterföljd ger varandra blommor.

Ickevåldskampen har börjat.

På förmiddagen nästa dag ser soldaterna fyra människor som kommer bärande på en bår. På båren ligger Zoe (vars namn betyder liv) i gips. Brevid henne ligger en blomma. Soldaterna är stumma av förvåning. Hennes vänner bär båren till soldaterna och med ett leende sträcker Zoe fram blomman till dem.Soldaterna vet inte vad de ska ta sig till. Resten av dagen ser de människor överallt som ger blommor till varandra, och till soldater som sticker ner blommor i gevärspiporna.

Ickevåldsrevolutionen är ett faktum.

Klaus Engell-Nielsen
 


Bild: Jane Rose Kasmir utmanar de amerikanska nationalgardet utanför försvarshögkvarteret Pentagon vid den stora marschen mot Vietnamkriget i washington D.C. den 21 oktober 1967. Än idag är Jane Rosr Kasmir en akiv fredsaktivist.

så står det i boken FRED! 100 röster mot våld och krig.


Jag tycker att de som gör saker som Zoe och Jane är de starkaste personerna på vår jord. Soldaterna hade lett kunnat bestämma sig för att bara sätta en kula i Zoes bröst. Hon hade inte kunnat springa, hennes vänner hade inte orkat eller hunit springa någon vart men ändå gjorde hon det.
Jane, att ställa sig så framför så många pistoler med en ynka liten blomma. Hon har inget i försvar, bara en liten blomma, stort hopp och tro. Det kanske är ett stort försvar egentligen men de är inte det mest pålitliga. Man vet aldrig hur det slutar och det enda man kan göra är att hoppas, tro och be.

den 6 februari 2010 lördag

När jag tittade på min blogg kom jag på att min blogg är JÄTTElila. hehe
men jag orkar inte ändra igen så ni får vara nöjda med det :P
Nu ska jag skriva ett långt freds inlägg och sen vet jag inte vad jag ska göra.


P.S tack alla för jägers igår de var Naaajs :D

snö,snö,snö och SNÖSTORM!



Jag ÄLSKAR snö, tills det börjar bli problem. Jag tycker inte om olyckor eller att fastna i snön med bilen,det är kallt och att man inte kan komma till en av de roligaste skoldagarna i veckan.
Men jag älskar snö för att man kan åka skidor, man kan göra snögubbar, man kan ha snöbollskrig, man kan fota många fina foton, det är mysigt och det är så fint!

Om vi kan skotta så att vi kan komma ut med bilen ska jag nog sova hos min farmor och farfar i stan inatt och kanske imorgon natt med. Det ska bli mysigt. God mat, mackor på kvällen innan man går och läggersig och gemenskapen med farmor och farfar.

och jag som älskar snö...

Men jag älskar sommar med!


RSS 2.0