I <3 U













Vem ska nu följa med på de långa runderna till Banvallen?
Vem ska komma och hälsa glatt på en när man kommer hem?
Vem ska hjälpa mig att rävsa alla löven?
Vem sha hålla pappa sällskap i garaget?
Vem ska börja skälla när inget hänt?
vem ska stå i vägen för tven?
Vem ska jag ge maten jag inte tycker om?
Vem ska pussa en när man fågar?
Vem ska muntra upp en när man är ledsen?


Ingen! de är dina saker. De är bara du som kan göra det!


Jag kommer sakna han mer än allt annat! Jag kommer ALDRIG glömma han.

Nu måste jag säga hejdå tll min bästa vän.

Hejdå Chevy, JAG ÄLSKAR DIG!!!!!<333333333

gissa vad!?



Jag, som nästan alla andra är lite Twilight saga fan. Igår var jag och Linn på bio och såg New moon. Alla ni som funderar på om ni ska se den, jag kan säga vi tyckte den var bra och mycket bättre än Twilight.

Det roligaste var att först när man ser Jacob i filmen ( han ovan) så har han långt hår och hela bian bara "uuuuh!"hahah de var kul xD

sen När Bella och jacob skulle kyssas satt alla och gjode konstiga ljud som "iiii" eller "oooo" eller något liknande.

När Jacob inte har ngn tröja på sig vill han krama Bella och Bella stoppar honom genom att ta på hans muskulösa mage och alla, då menar jag alla bara "ooooooh!"

Filmen var bra gjord och mycket spännande något att rekomendera för någon som gillar kärlek, spenning och fantasy i ett. Ibland kunnde de visserligen vara lite överdrivet men ändå så är det alltid. Jag gillade den.

Så jag tackar Linn för en mycket trevlig biokväll ! :D


Eftersom jag var så klantig sist jag skulle lägga till youtube klipp lägger jag till trailern här:



Gissa vem vi Såg!?



Idag hade vi kickboxning på Idrotten :D Jag och Bec blev varma och gick till Espresso house, vårt tåg kom inte förren om en stund så vi tänkte att vi kunde sitta där. Då hör jag en röst som är väldigt bekant... Jag vände mig om och gissa vem jag såg!!!??? det var Morgan från Hipp hipp! haha

 Sen gick vi och satte oss i en soffa och där satt de mittframför oss Morgan och Kajan från Hipp hippp. haha


Bara att börja läsa :D



Nu har jag lagt in så mycket att ni som läst borde vara skitsmarta!! ( de är inte jag för jag har glömt hälften igen)

Vill ni läsa mer så gå in på: http://www.faktabanken.nu/

Det är en kul sida att läsa när man inte har något annat att göra.


Lite musik medans ni läser

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2Ox1Tore9nw&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2Ox1Tore9nw&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

och lite till

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NBtftePgm6I&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NBtftePgm6I&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Det har jag alltid viljat veta :D



Varför kommer det tårar när vi är ledsna?


Tårarna fungerar som en signal till omgivningen att vi är ledsna, och behöver hjälp. Om signalen uppfattas och gör omgivningen hjälpsam är det en stor fördel att kunna gråta när något är fel och man är ledsen. Och de flesta av oss reagerar med medkänsla och benägenhet att hjälpa till när någon gråter.

Möjligen kan en annan mekanism spela in också, åtminstone till gråt vid smärta. Eftersom kraftigt tårflöde kan skölja bort skadliga partiklar som gör ont när de hamnat i ögonen, är det naturligt att gråta då. Men kroppen låter tårarna komma även när det gör ont någon annan stans, eftersom det inte gör något om man gråter då också. Huvudsaken är att gråten kommer vid ögonsmärtan, och eftersom det inte är skadligt att gråta vid annan smärta också, så har kroppen inte utvecklat att tårarna bara kommer just vid ögonsmärtor.

Mot denna andra mekanism kan invändas att det kan vara en viss nackdel att gråta, eftersom man då ser något sämre. Sämre syn kan knappast ha varit bra om det börjar göra ont när man kämpar mot någon typ av fiende. Denna andra mekanism förklarar heller inte tårar av rent känslomässiga orsaker. Därför framstår den första mekanismen, att tårarna är en signal, som dominerande. Den mekanismen täcker all typ av ledsenhet: hjälp kan vi behöva oavsett om gråten orsakats av smärta eller känslomässiga orsaker.


Men de står inte varför vi gråter när vi skrattar! jag gråter nästan alltin när jag skrattar ^^,

Giraff



Hur många halskotor har en giraff?


En giraff har 7 halskotor, precis som människan. Nästan alla däggdjur har 7 halskotor, och hos närbesläktade däggdjur är skelettet ganska lika. Det kan vara stor skillnad på de olika benens form och storlek, men inte så stor skillnad på vilka ben som finns i skelettet.

Den har bara 7 halskotor trots att halsen är så lång. Men kotorna är väldigt mycket högre, och allt är så att säja utsträckt. För att hitta djur med fler halskotor får man (förutom något enstaka undantag) gå utanför däggdjuren, t.ex. till fåglarna. Rekordet där har svanar, som har 25 halskotor.


"mamma, jag måste kissa" sa lilla björn. " inte nu! jag sover" sa mamma björn.



Måste björnar upp ur idet och kissa ibland?


Nej, under vintersömnen kan björnens kropp omforma urinet till ämnen som går tillbaka till kroppen. Björnars vintersömn är inte lika djup som hos flera mindre djur som går i riktig dvala med kraftigt sänkt kroppstemperatur och ämnesomsättning.

cuuult (H)



Får inte hackspettar hjärnskakning?


Nej, de har flera sorters stötdämpare i huvudet. G-kraften när hackspettens näbb träffar trädstammen kan bli över tusen g (tusen gånger kraften av jordens gravitation). För att klara det har hackspettar flera system av inbyggda stötdämpare runt hjärnan.

Källa:http://faktabanken.nu/


What would a woodpecker peck if a woodpecker couldn't peck wood?
It would peck what a woodpecker would peck!

(stavning?)

"popp"



Vad är det som gör att popcorn poppar?

Popcorn poppar när deras skal sprängs av het vattengånga i kärnan.När man hettar upp popcornen så förångas fukten i kärnan och blir vattengånga. Eftersom skalet omkring är helt tätt blir det ett högt tryck inne i popcornet. Till slut spricker skalet med ett "popp".

Popcorn som har läckor i skalet kommer inte poppa (ångan sipprar ut gradvis).

källa:http://faktabanken.nu/


han?



Det kommer bli som om jag aldrig existerat, hade han sagt...






Tiden går. Ävem om det känns omöjligt. Även när varje seckund tickar förbi likt pulserande blod under ett blåmärke. Tiden går ryckvis, ibland fort och ibland sakta, men den går.

Stephenie Meyer

fågeln var i målbrottet!





Idag när jag skulle hem från skolan tog jag först tåget från lund som vanligt sen skulle jag ta cykeln från stationen hemma till huset som vanligt men när jag går till cyklen lät de som att de var en fiskmås på tågspåret. Jag kolla runder men såg inget. De bara lät helatiden sen såg jag att det var en kråka!? den måste ha hamnat i målbrottet eller något! den lät som en fiskmås :O de brukar ju bara kraxa så dära störigt men nu nästan pep den haha.

Sen när jag cyklar hem till huset så kom där ut en sjöman i jobbarkläder från ett hus. Jag lovar han såg ut som han på bilden! hahah han var skitsur och hade en pipa i munnen. haha.

Jag hade en händelsefull hemväg idag. haha de händer inte så ofta om man kan säga så....

goodie :D






Den är så fin denna låten den måste höras !

btw varit på Linns internat idag :D supermysigt och trevligt dit vill jag fler gånger :D

Dagens goda gärning!







Dagen goda gärning:
jag och Rebecca försökte visa en tjej var hon skulle fastän vi själv inte visste var det var. haha den du!

shooohoooo





 lekte lite med bilder :D
imorgon är de tisdag och då är de bara tråkiga lektioner men sen ! då! blir det onsdag och då är det Böte dag ! yaaaayyy jag har längtat lite nästan :D

Jag önskar en ritplatta i julklapp!!!!









Idag ritade vi med ritplatta på mediapruduktionen. Här är några bilder som jag ritade. Först en bild på Linn när hon spelar gitarr vid en sjö. Sen Haley Williams, Chevy och Haley igen.

RSS 2.0